Priateľský zápas v Bojničkách

27.08.2015 18:00

STK Pata - STK Bojničky

 

Sezóna 2015/2016 sa nezadržiteľne blíži a pretože už na začiatku sezóny chceme byť na našich súperov dobre pripravený stretávame sa s našími priateľmi za modrým stolom už počas ,, športových prázdnin ´´.  V dobrej nálade sme sa zišli na už tradičnom mieste - pred patanským šenkom :) odkiaľ to do Bojničiek naozaj nebolo ďaleko. Do Bojničiek sme prišli v hojnom počte šiestich hráčov (Pavelka,Šimonovič, Pilo Jozef, Sokol Milan, Halada, Marcinkech) a na naše prekvapenie nás neprivítali domáci hráči, ale mužstvo zo Záhorskej Novej Vsi, dokonca áčko aj béčko. Pri pohľade do veľkej telocvične kde bolo rozložených a obsadených hráčmi 6 stolov sme si skôr pripadali ako na turnaji než na priateľskom zápase. Po zvítaní sa s hráčmi zo Záhorskej Novej Vsi nás vrúcne a srdečne  privítali aj domáci Bojničania. Nebolo na čo čakať. Zišli sa 4 mužstvá bolo takmer sedem hodín večer a tak sme vedeli, že to neveští skorý návrat domov.

Náš otvárací zápas STK PATA - Záhorská Nová Ves A 10:8

Pred zápasom sme uvažovali ako zložíme štvrohry, dali sme hlavy dokopy a štvrohry sme spojili do bývalej treťoligovej štvorhry Marcinkech-Pilo a Halada Pavelka. Ako sa neskôr ukázalo bol to dobrý ťah a dôležitosť dobre zvládnutých štvorhier sa iba potvrdila. Po dobre zvládnutých štvorhrách sme boli na koni a viedli sme 2:0. Po dobrom začiatku v štvorhrách sa ľahšie kráčalo  vpred aj v dvojhrách kde Pavelka aj Marcinkech zvíťazili bez straty setu. V tejto fáze zápasu súper pochvaľne hodnotil Pavelkovu hru a eleganciu jeho pohybu za stolom a dokonca ho označili za najlepšieho hráča Paty. Tímový náskok sme zvýšili na 4:0.  Na dôležité zápasy ktoré mohli vytvoriť nedostihnuteľný náskok nastúpili Šimonovič, Halada a Pilo. Naši hráči predvádzali veľmi dobrý stolný tenis, predovšetkým Jozef Pilo robil problémy súperovi svojou útočnou hrou i keď sa nakoniec športové šťastíčko priklonilo na stranu jeho súpera mohol byť so zápasom spokojný, pretože nabral cenné skúsenosti. Bojovným výkonom (takmer ako Boyka) strašil súpera Milan Sokol a svojim stále sa zlepšujúcim výkonom je jeho bodovanie naplno už len otázkou času. Zo zdanlivo vyhraného zápasu sa zrazu stal vyrovnaný, súper sa dotiahol na kontaktný stav 4:3 a bojovali sme ďalej. V polovici zápasu sa dokonca súper dostal do vedenia 6:7 ale strhujúcim záverom predovšetkým Pavelku a Pila ktorí porazili Brečku, Vojkoviča a Matoviča sa víťazstvo zase priklonilo na našu stranu a zvíťazili sme 10:8. Súperovi cvakli zuby naprázdno a prvé víťazstvo bolo naše. V závere sa ukázalo ako veľmi dôležité sú v zápase štvorhry a tímový duch. Už teraz sa tešíme na odvetný zápas.

Okrem áčka sme odohrali aj prípravný zápas s béčkom Záhorskej Novej Vsi, tu sme skúšali preniesť zodpovednosť za zápas predovšetkým na hráčov z našeho béčka, ktorí sa šance chopili uspokojivo a vybojovali remízu 9:9.

 

Hodnotenie hráčov

 Martin Pavelka - náš najlepší hráč, ako ho označili súper bolo vidieť že to má v ruke a jeden  hráč z tímu súpera sa dokonca vyjadril, že by chcel hrať ako on :D za  zápas mu dávam 9/10 bodov.

Jozef Pilo - Hráč tímu Paty s najväčším potenciálom a vynikajúcim forehandom, vyrovnané zápasy so skúsenejšími hráčmi ho predurčujú na pozíciu opory tímu dávam mu 8/10 bodov.

Juraj Marcinkech - podal relatívne dobrý výkon, skúsenosti z vyššej lige boli preukázateľné. Dávam mu 8/10 bodov.

Dušan Halada - predvádzal  výborný stolný tenis a spoluhráčom sa javilo že ide do formy. Hodnotím ho 8/10 bodov.

Milan Sokol - Gradujúca forma a získané skúsenosti na seba nenechajú dlho čakať  7/10 bodov.

Jaroslav Šimonovič - hráč so zápalom pre stolný tenis odohral niekoľko dobrých zápasov 7/10 bodov.