Prípravný hodový zápas STK Pata - STK Hoste

04.09.2015 18:00

Prípravný hodový zápas STK Pata - STK Hoste

 

V piatok 4.9.2015 tesne pred patanskými hodami sme sa rozhodli odohrať  priateľský zápas s našími kamarátmi z Hoste. Keďže sa blížili hody tak sa naozaj jednalo o priateľský zápas a už od začiatku sme hrali v Couberténovskom hesle ,, nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa ´´  V podstate sme si za modré stoly prišli splniť niekoľko cieľov, okrem samotnej hry a príjemného pozápasového posedenia to bolo aj spálenie naších tukov, aby sme ich za hodovými stolmi mohli doplniť tými kačacími :)

Za domácich hráčov nastúpili Martin Pavelka, Jaroslav Šimonovič, Dušan Halada, Milan Sokol, Jozef Pilo a Juraj Marcinkech z hosťujúcich hráčov by som spomenul najviac rešpektovaného hráča Ferka Mihálika ktorého skalp by potešil viacerích patanov. Ale aby som nepredbiehal tak postupne napíšem pár riadkov k priebehu zápasu. Ako je už zvykom úvodné štvorhry sme naordinovali tak, ako sa budú hrávať aj v lige t.j. Pavelka - Pilo  a  druhá štvorhra Halada - Sokol. Žiaľ hneď od začiatku sa súper dostal do nepríjemného vedenia 0:2. Od začiatku sme museli doťahovať tento náskok, čo Pavelka s Marcinkechom aj napĺňali, ale zakopnutie Marcinkecha so súperovou jednotkou nás neteší. S Ferkom Mihálikom prehral 2:3. Za divácky najatraktívnejší zápas považujeme súboj pingpongového Dávida s Goliášom t.j. Ferka Mihálika a Dušana Haladu. Keď sa Dušan dostal do vedenia 1:0 začal tento zápas pútať pozornosť... no keď už za stavu 2:0 na sety a 12:11 na body pre Haladu bolo takmer rozhodnuté vyšlo súperovi niekoľko dobrých úderov a zápas nakoniec otočil na 2:3. Cenné skúsenosti z tohto zápasu si Dušan Halada určite odniesol  a ešte viac ho mohli potešiť súperove veľmi pochvaľné slová na jeho hru a zlepšenie sa od posledného odohratého zápasu.

Prekvapením stretnutia bola nekompromisná výhra domáceho Pavelku nad súperovou jednotkou 3:0. Práve toto sa od neho očakáva a mužstvo to potrebuje ako soľ. Pilovu ofenzívnu hru kotrá prináša ovocie v prípravných zápasoch očakávame aj v zápasoch majstrovských, kde ak bude predvádzať podobné výkony, určite si nájde svoje miesto aj v 4. lige. Míľovými krokmi napredujú aj Milan Sokol a Jaroslav Šimonovič ktorý ma svojimi výkonmi a zápalom pre hru presvedčili o tom že časom budú ťahúnmi minimálne v piatej lige. Zápas bol vyrovnaný a skončil sa zmierlivo s otáznym vyrovnaným výsledkom, nakoľko sme hrali voľným systémom každý s každým :).

I po tomto zápase  sme upevnili pingpongové kamarátstva pri poháriku dobrého vínka a zase sa utvrdili v tom o čom vlastne tento šport bláznov za modrým stolom je. Prvý ligový zápas je už nasledujúcu sobotu vo Veľkých Úľanoch a tak dúfame, že sme sa dobre pripravili. 

 

Hodnotenie hráčov

 

Martin Pavelka - až na malé zakopnutie podal výborný výkon, prekvapil najmä suverénnym víťazstvom nad súperovim najlepším hráčom -  9/10 bodov.

Juraj Marcinkech - práve Juraj zakopol na súperovej jednotke, ale inak podal dobrý výkon -  9/10 bodov.

Jozef Pilo - oproti zápasu v Hoste sa mi jeho výkon hodnotí ľahšie, pretože podal neporovnateľne lepšívýkon - 8/10 bodov.

Dušan Halada - predviedol pár vynikajúcich zápasov a jeho potenciál viditeľne rastie, ak sa doladí forma a koncovka, tak bude trojbodový hráč - 8/10 bodov.

Jaroslav Šimonovič - potrebuje si prejsť ešte pár zápasovými skúsenosťami a som presvedčený, že tento rok bude v súťaži bodovať, jeho prednosť pri hre je rozvaha, ktorá v našom tíme naozaj chýba - 7/10 bodov.

Milan Sokol - svojou nepríjemnou backhandovou hrou si dokáže pripraviť súpera na razantnú koncovku, ak sa bude podobne presadzovať aj v ligových zápasoch, tak sa máme na čo tešiť - 7/10 bodov.