STK Pata A - Senica 10:8

01.10.2018 21:03

Takže zdravím všetkých priaznivcov stolného tenisu.... Týždeň ubehol ako voda a áčko sa hotovalo na prvý domáci zápas proti Senici. Zhodou okolností aj v minulej sezóne sme sa so Seničanmi stretli v prvom domácom zápase. Vtedy sme vyhrali 10:8 a verili sme že aj dnes bude výsledok pre nás prijateľný. Čo sa týka prognóz, tak šance na výhru boli fifty-fifty. Patania boli natešený, že v prvom domácom zápase posilní ich rady Adrián Andódi - mimulosezónny najlepší hráč - a posilní ich šance na víťazstvo. Verili sme že budeme hrať v najsilnejšom zložení - Adrián, Jurdo, Lubo a Robo -  ale všetko bolo inak. Štvrtková esemeska od Roba nešípila nič dobré.... A bolo to tak. Robo zo zdravotných dôvodov nemohol nastúpiť a tak boli domáci nútení doplniť káder o niekoho z béčka. Pavela a Dušan boli z obliga a tak voľba padla na Mira Vizváryho. Samozrejme ani Mirovi nebola 4.liga neznáma, veď v minulej sezóne v nej odohral dobrú tretinu zápasov.  

Na zápas prišli Seničania v dostatočnom predstihu, aby sa stihli dobre rozohrať. Zostava záhorákov bola už viac-menej klasická : Aleš Lzorčák si doviedol svojich "bojovníkov" - Jurču, Ravasa a Vépyho. 

Keďže zápas nemal jasného favorita, tak domáci neriešili zbytočne nejaké čachre-machre a do štvorhier išla v klasickol zložení v zohratých dvojiciach Jurdo s Lubom a Adrián s Mirom. Už veľakrát sa ukázalo aké dôležité sú štvorhry v stretnutí. Adrián s Mirom sa postavili proti Jurčovi a Ravasovi a na dvojicu Jurdo-Lubo zastal zbytok Senice - Lazorčák s Vépym. Prvá štvorhra sa nezačala pre domácich dobre - strata prvého setu bola spôsobená aj tým, že Adrián s Mirom sa ešte len hľadali... V druhom sete to bolo už pravé orechové a bolo vyrovnané. V treťom sete naši nazachytili úvod a bolo 1:2. V štvrtom sete sa ukázala bojovnosť našich a bolo vyrovnané. Výborný začiatok rozhodujúceho setu a vedenie 5:2 na otáčke predznamenalo, že by prvý bod mohol byť doma. Aj tak bolo - 11:6 a víťazstvo 3:2 a 1:0 pre domácich.

V druhej štvorhre vyhrali koncovku prvého setu domáci a druhého setu hostia - 1:1. Po dobrej Jurdovej poznámke počas prestávky pred tretím setom a zmeny taktiky počas hry tretieho a štvrtého setu slávili úspech 3:1. A bolo celkovo 2:0 a vyhliadky na víťazstvo sa trochu priblížili.

A začali dvojhry - Miro proti Jurčovi začal ako z veľkej knihy. Ešte sme si všetci nestačili ani poriadne posadať a Miro viedol 2:0 na sety A mal dore našliapnuté na výhru. Ale už počas tretieho setu bolo vidno, že Jurča sa dostáva do svojej útočnej nátlakovej topspinovej hry. Miro vedel, že musí vyhrať v troch setoch, ináč bude zle-nedobre. Za stavu 9:9 dostal prasiatko a poslednú výmenu setu zahral pod tlakom do sieťky. Jurča sa chopil šance a nútil Mira pod tlakom robiť chyby. Bolo vidno, že už má našliapnuté a zápas aj vyhral.

Adrián sa proti Lazorčákovi rozbiehal pomalšie a musel dobiehať manko 0:2. Zabral na doraz a bolo vyrovnané 2:2. V rozhodujúcom sete zahral Adrián pár lôpt možno troch ľahkovážne alebo skúsil zariskovať, ale nebolo mu súdené vyhrať. A celkový stav stretnutia bol 2:2 a začínalo sa prakticky od znovu. 

Zápas Luba s Vépym bol ako cez kopirák predchádzajúcich zápasov.Bolo 2:2 a 9:9 keď Lubo dostal prasiatko a bol na hrane prehry. V tejto chvíli vyriekol prorockú vetu, na lavičke sediaci Lazorčák,  mierenú na Luba - "Neboj sa aj ty dáš prasiatko". O pár sekúnd prichádza Vépyho servis, nasleduje Lubov forhendový príjem a loptička padá na zadnú hranu stola - ukážkové prasiatko a je 10:10. Keď Vépyho bekhendový topspin chytá pásku sieťky a končí mimo stola, vedie Lubo 11:10. Výhru 3:2 pre domáceho hráča ukončuje krížny forhendový topspin. V stretnutí je opäť vedenie domácich 3:2.

Jurdo proti Ravasovi. Výhra v prvom sete v pomere 11:3 ukázala všetkým kto bude pánom na stole. V ostatných setoch Jurdo kontroloval situáciu. Celkovo 4:2.

Adrián proti rozbehnutému Jurčovi. Adrián musel siahnuť až na dno síl, ale vyhral 3:2. Domáci odskakujú na 5:2.

Lubo proti Lazorčákovi  nenadviazal na výhru s Vépym. Senica znížila.

Takisto Jurdo proti Vépymu musel ísť prakticky na doraz, ale body brali naši. Pata vedie 6:3.

Miro bol prakticky bez  šance proti Ravasovi. Miro to na materialistov proste dobre nevie. A rozdiel je opäť len dvojbodový.

A keď Lubo nenašiel protizbraň na topspinára Jurču, tak Senica sa dostala blízko k vyrovnaniu.

Ale ešte šťastie, že má Pata kvalitatívne treťoligového Jurda. Nepríjemne hrajúceho Lazorčáka zdolal v troch setoch. Vedieme o dva body.

Mirovi nesedel ani Vépyho štýl a zrazu je len 7:6.

Vzápätí bodujú po sebe Adrián aj Jurdo a minimálne remíza je doma. 9:6

V zápase Mira s Lazorčákom bola kvalita na strane súpera a 9:7.

A keď Adrián prehral v troch koncovkách setov zhodne 11:9 so skúseným harcovníkom Vépym, zacítila Senica ešte šancu na remízu.....

Avšak Lubo dobre čítal hru proti Ravasovi a materiálová hra ho nemohla zaskočiť. Sústredenou hrou dosiahol výhru 3:0 a získal výherný 10 bod pre domácich.

Takže prvá výhra v sezóne bola 10:8 a tri body išli  do tabuľky.

Po druhom kole patrí áčku siedma priečka.

 

V treťom kole cestujú áčkari do Jelky. Ani tento zápas nemá vysloveného favorita. Vzájomné zápasy v minulej sezóne boli z pohľadu Patanov 8:10 a v odvete výhra 13:5.