STO Kynek Nitra A/B - STK Pata A/B

10.01.2016 11:07
Prípravný dvojzápas STO Kynek Nitra  -  STK Pata
 
    Vzhľadom  na končiacu vianočnú prestávku v súťažiach, ako aj určité hmotnostné prírastky u našich hráčov, sme si povedali, že je načase zasa nabehnúť pozvoľna na súťažný rytmus. V tomto nám mal pomôcť priateľský zápas s prijateľným súperom. Oslovili sme preto chalanov z Nitry – Kyneku. A tak slovo dalo slovo a 8.1.2016 vo večerných hodinách sme sa na viacerých autách v hustej hmle vybrali na zápas. Na viacerých autách preto, lebo patanské farby išlo hájiť  a „biť sa do krvi“ až osem hráčov! Menovite – Marcinkech, Horský, Ševčovič, Pilo Jozef, Halada, Šimonovič, Čelár, a Sámel. Avšak hustá hmla a momentálna situácia na ceste spôsobila to, že sme na diaľnici prebehli odbočku do Kyneku. Týmto nedopatrením si naša kolóna nadbehla pár kilometrov a stihli sme si po ceste k súperovi pozrieť nočnú Nitru z južnej strany. Na zápas sme prišli včas a súper bol už na nás pripravený v prevádzkovej teplote. Obrovskou výhodou pre hráčov bolo to, že herňa susedila priamo s pohostinstvom! Toto bola tá najlepšia správa pre Fera a ten to patrične využil. A kým sme stihli prezliecť už sme ho videli s tradičným pivečkom v ruke. Takže o jeho herný prejav sme sa vôbec nemuseli báť. Vzhľadom na hráčsku presilu v našich radoch / 8-6 / sme sa dohodli s domácimi že sa podelíme fifty-fifty. Takže v tento večer sa Ľubo stal na chvíľu hráčom Kyneku . Po dohode sa mali hrať dva zápasy. Áčka si to mali rozdať medzi sebou a tak isto aj béčka. Domáce áčko nastúpilo v zostave Čeri Tibor, Vereš a požičaný Ševčovič a patanské farby hájilo to najlepšie čo bolo k dispozícii: Marcinkech, Horský a Pilo. Rezervy hrali v zostavách: Varga, Segéň, Vozár, Čeri Dominik a protiváhu im robili: Halada, Šimonovič, Čelár a Sámel. Raritu tohto dvojzápasu umocňoval fakt že každý zo zápasov sa mal hrať až na 1 /slovom jednom/ stole!!!
Takže všetci sa pripravovali na stolnotenisový maratón. Štvorhry boli Čeri, Vereš – Horský, Marcinkech a béčkari Sagéň,Čéri D. – Halada, Šimonovič  a Varga, Vozár – Sámel, Čelár. 
    
    Najprv sa pozrime na zápas áčka. Fero a Juraj sa zo začiatku zoznamovali s tak trochu stiesnenými podmienkami. Po pomerne tesných víťazstvách viedli 2:0 na sety. Potom však zabrali aj domáci a bolo vyrovnané. V rozhodujúcom sete ale Juri s Ferom zapli na vyšší herný stupeň a tu sa už prejavila kvalita na ich strane a prvý bod bol u hostí. Potom si to rozdali Ľubo s Jurajom. Kým sa Ševčovič stihol dostať do zápasu tak bolo po ňom. 3:0 a druhý bod pre Patu. Zápas Čeri – Horský sa skončil víťazstvom 3:1 pre domáceho hráča. Zasa sa ukázalo to, že Feri potrebuje viac času aby sa dostal do tempa. Mladý Pilo v ďalšom zápase bojoval o každú loptičku ale v päťsetovej dráme brali bod zasa domáci. 
V tejto chvíli prišli domácim dvaja hráči a tak sa Ľubo presunul k svojim. A hneď ho išiel preveriť práve príchodzí Ištokovič. Kvalita bola na Ľubovej strane a hostia viedli 3:2 na zápasy. Už aklimatizovaný Horský potom v peknom zápase zdolal najlepšieho hráča Lacka. Feri tu ukázal to svoje staré dobré umenie, ako sme na neho zvyknutý. Jožko v zápase s Čerim dokázal hrať vyrovnanú partiu len v prvom sete. Potom to bola jazda domáceho hráča aj keď Jožimu nemožno uprieť snahu. V zápase ktorý nasledoval si všetci hráči aj diváci mohli vypočuť Ševčovičove hlasné komentovanie počas zápasu. Zdá sa že mu to pomohlo a po tesnom víťazstve ziskal pre patanov bod. Potom Marcinkech, hrajúc opticky na pol plynu rozobral Ištokoviča. Aj keď v niektorých chvíľach sa zdalo že ho neposlúcha forhand. Lacko pomerne ľahko  získal bod pre domácich v zápase s Jožkom a upravil  priebežný stav na 4:6. A to bolo z pohľadu domácich nadlho všetko. Šnúrou piatych získaných bodov v rade si víťazstvo už dopredu zabezpečila Pata, keď sa dvakrát presadili Juraj a Ľubo a raz Ferino. Za rozhodnutého stavu Feri vzdal zápas s Verešom. Veď ako on hovorí -  už o nič nejde. A tak v poslednom zápase si Jožino napravil reputáciu a v päťsetovej bitke zdolal Ištokoviča a získal posledný bod pre hostí. Takže celkový výsledok bol 12:5 pre Patu nakoľko sa hrala iba jedna štvorhra.
    V zápase rezerv začali lepšie domáci a získali obe štvorhry. Avšak hneď na začiatok treba poznamenať že za patanské béčko nastúpili v podstate traja hráči budúceho pripravovaného céčka. V zápase vôbec nebol dôležitý výsledok, ale získavanie herných skúseností. Na chválu všetkých našich hráčov slúži to, že ukázali  bojovnosť a chuť napredovať. Takéto zápasy sú pre ich športový rast potrebné ako soľ. Takže v podstate jediný hráč béčka Dušan dokázal bodovať v tomto zápase a získal pre mančaft dva body v dvojhrách. Aj keď sa javí výsledok 16:2 z pohľadu domácich pre nás ako krutý, v skutočnosti boli jednotlivé zápasy pomerne vyrovnané. Veď 15 vyhratých setov ukazuje na pomerne dobrú kvalitu našich hráčov. A stále je tu veľký priestor na ich zlepšovanie.
    Takže po vyše 4-hodinovom zápolení / posledný zápas skončil o 23:11 hod !!/  sme sa rozchádzali zmierlivo po jednej výhre a prehre na konte. Po zápase sme sa dohodli že si tento dvojzápas zopakujeme u nás, avšak na dvojnásobnom počte stolov. Celý zápas prebiehal v priateľskej atmosfére a cítili sme sa u našich hostiteľov výborne. Bodaj by bolo v budúcnosti takýchto zápasov čo najviac. Nejde v nich ani tak o výsledok ako o nadviazanie priateľstiev medzi stolnými tenistami.