Zeleneč - STK Pata A 8:10

21.10.2018 20:35

Toto je príbeh aj o tom, ako sa utópia stala takmer skutočnosťou alebo ako sa neprebudený prebudil....

Na piaty zápas sezóny sme sa chystali po skupinkách. Respektíve hlavnú časť mančaftu viezol Jurdo z Paty. Len Lubo si zmyslel ,že sa na zápas do Zelenča odvezie vlastným autom. Aj to len preto lebo išiel rovno z roboty. Takže dorazil k súperovi prvý a netrpezlivo očakával koho to ten Jurdo privezie. Lubo zostal trochu prekvapený keď sa skupinka patanov objavila v štvorici. Tešil sa že konečne nastúpi mančaft v plnej sile. Avšak po príchode patanských bojovníkov sa dozvedel, že momentálna jednotka Jurdo nebude hrať z dôvodu problémov s chrbtom. A tým aj bola vyriešená záhada prečo prišiel na zápas aj Dušan. Naše farby hájili v tomto zápase Adrián, Lubo, Robo a Dušan.

Takže zasa sme na zápas nenastúpili v kompletnej zostave. Jurdo sa podujal na úlohu kauča. Aj keď sme boli podľa papierových predpokladov miernymi favoritmi na stoloch to tak vôbec nevyzeralo. Aspoň čo sa týkalo priebehu zápasu...

Štvorhry obstarali zohratá dvojica Adrián - Robo a druhú tvorili Lubo a Dušan.

Adrián s Robom bojovali v pätsetovej bitke a vygradovaným výkonom v rozhodujúcom sete získali prvý skalp domácich. Druhá naša dvojička ( ktorá  hrala v takomto zložení naposledy asi pred rokom ) prehrala v štyroch setoch. Nie žeby bol súper lepší, ale doplatili sme na menšiu zohratosť dvojice a nedodržania taktiky hry v druhej polovici zápasu. Takže 1:1.

Domáci nastúpili v zostave : Lukačovič, Bučány, Škultéty, Dufek a Šupala.

Na prvú dvojhru nastúpil Lubo proti obranárovi Lukačovičovi. Nakoľko to Lubo na  obranárov vie tak sme počítali s výhrou. Aj sa tak stalo aj napriek chvíľkovej strate koncentrácie v druhom sete. Výhra 3:1  a dostali sme sa do vedenia 2:1. Avšak o pár sekúnd bolo vyrovnané - Adrián prehral s Bučánym tiež v štyroch setoch. Niekedy Adrián hral v strednej vzdialenosti od stola avšak to na súpera nestačilo ktorý dokonale ovládal hru pri stole a mal výborný cit na loptičku a hru umne skracoval a nútil Adriána byť stále v pohybe.

Potom výborne zabojoval Dušan na prvom stole a vyhral 3:2 nad Dufekom. Darila sa mu hlavne topspinová hra z forhendu.

Robo vzápätí nestačil na Škultétyho. V tomto zápase ho zradil bekhendový topspin a s citom hrajúca hra súpera. A išlo sa od začiatku - 3:3.

Potom Bučány vyzval Luba. Bol to boj o každú loptičku. Lubo prehrával 0:1 aj 1:2. Dokázal vyrovnať a v poslednom sete to boj nervák až do konca. Odvracal mečbaly za stavu 9:10 aj 10:11. Viedol 13:12 a nakoniec vyhral set 15:13 a 3:2. V tomto zápase podržal Luba dobrý servis a naozaj len zlepšený pohyb za stolom.

Adrián aj v druhom zápase ťahal za kratší koniec. Dufekov obiehaný forhend bol nad jeho sily. Ale vedeli sme že Adriána tieto prehry nakopnú k lepším výkonom a ostatné zápasy vyhrá....

Dušan o chvílu prehral po tuhom boji 2:3 so Škultétym keď už prehrával 1:2 na sety. Škoda tej nezvládnutej koncovky zápasu. Už mohlo byť veselšie.

Robo zdolal po dobrom taktickom boji Lukačoviča 3:1. Bolo badať zlepšenie jeho bekhendovej hry. A opäť remíza - 5:5.

Keď potom Lubo hlavne dobrým servisom zdolal Dufeka 3:1 a Adrián Škultétyho v troch setoch začali sa misky váh preklápať na našu stranu - 5:7.

Misky váh boli zrovnané o dva zápasy neskôr. To keď Dušan po vyhratom prvom sete s Lukačovičom stratil hernú istotu a hlavne dovtedy jeho silná zbraň - forhendový topspin začala absentovať. Súper sa chytil a v niektorých chvíťach zápasu pôsobil Dušan trochu bezradne. Do budúcna bude musieť natrénovať taktiku hry proti obranárom. Robo nezachytil úvod zápasu s Bučánym a nenašiel počas zápasu na súpera účinnú protizbraň. Bojoval o každú loptičku ale súper bol o niečo lepší.

Pred poslednými dvojhrami domáci striedali. Proti Lubovi nastúpil mladý Šupala. Domáci hráč bojoval, ale Lubo častým striedaním obrannej a útočnej hry eliminoval domáceho hráča. Potom Adrián zabezpečil patanom minimálne remízu výhrou nad Lukačovičom. Aj Adrián to proti obranárom vie, ako sme sa presvedčili aj v tomto jeho zápase. Výhra v troch setoch a 9:7.

Dušan s Bučánym získal iba set a tak sa o konečnom výsledku rozhodovalo v poslednej dvojhre zápasu Roba s Dufekom. Napokon sa to podarilo a v pätsetovom zápase nám Robo zabezpečil celkovú výhru 10:8 a zisk troch bodov do tabuľky. 

Pochváliť treba celý mančaft za bojovnosť počas celého zápasu. Konečne sa prebudil Lubo a zabodoval naplno. Nech mu to tak ostane aj do ostatných zápasov sezóny !

Po piatom kole sa Pata posúva v tabuľke stále vyššie a vyššie. Už je na 5.mieste o skóre za J. Bohunicami a len dva body za druhým Elastikom Trnava. Začína sa tu vynárať otázka - zaberie Pata na plné obrátky a pokúsi sa zabojovať o druhé miesto tabuľky a dostať sa do baráže o postup do 3.ligy? Predstava je to fantastická a hlavne lákavá, ale všetko to bude závisieť od toho v koľkých zápasoch za sezónu dokáže nastúpiť v kompletnom zložení. Hráčsky káder na druhé miesto rozhodne má.  Keď si uvedomíme že polovica áčka v podstate netrénuje, len hrá zápasy, tak akú silu a hlavne hráčsku kvalitu by muselo mať keby trénovalo naplno !!

V 6.kole privítame na domácich stoloch rezervu Rohožníka. Zatiaľ sa držíme hesla môj dom - môj hrad. Veríme, že to tak aj ostane aj po tomto zápase.

Pata do toho !!